Thirty Years After's Historie
Thirty Years After's Historie


THIRTY YEARS AFTER startede med at hedde ERIKSEN BAND og blev dannet først i 1999 af Hans Eriksen, guitar og Anders Eriksen, bas som er brødre.
Med i bandet kom Dennis Eriksen på trommer, som er søn af Hans og Jan Møller på guitar, der er svigersøn til Anders.
Bandet manglede en keyboardsspiller, og da Hans Eriksen havde spillet med Ove Steen Pedersen, keyboards + orgel i både FOXIE og NEW COLLECTION (senere HUMAN INSIDE) og vidste, at Ove lige var stoppet i NEW COLLECTION og var ledig, blev Hans' gamle musikven spurgt om at blive medlem af bandet også.

Bandnavnet var jo oplagt, da de fleste i bandet var i familie og hed Eriksen til efternavn, og derfor kom det til at hedde ERIKSEN BAND.

ERIKSEN BAND øvede i Anders Eriksen's kælder på Solvænget i Aars og spillede hjemmelavede numre dengang.
Der har også været lidt udskifning i ERIKSEN BAND i de 3 år bandet hed navnet ERIKSEN BAND. Der kan nævnes at Dennis Eriksen blev erstattet af Preben Kristensen (REAL BOUNTY) på trommer i 2002 og Jan Møller på guitar også stoppede i bandet samme år.
Trommerne blev endnu engang udskiftet i 2003, og det blev Hans og Ove's gamle ven fra FOXIE-tiden Birger Hansen (Hrab), som var stoppet i HUMAN INSIDE som keyboardsspiller, der overtog trommerne. Birger havde overtaget keyboardsspillet efter Ove i HUMAN INSIDE, da det hed NEW COLLECTION. Birger og Ove havde også spillet sammen i bandet MOONRISE for mange år siden, så de kendte jo hinanden godt.

I november 2003 fik Eriksen Band endnu engang ny trommeslager, nemlig Kurt Jensen fra Bejstrup og bandet blev enige om at skifte navn til THIRTY YEARS AFTER, da der nu kun var 2 medlemmer der hed Eriksen. Bandet synes, at have fundet det helt rigtige navn til bandet, da navnet THIRTY YEARS AFTER hentyder til,  at alle medlemmerne havde spillet i over 30 år i forskellige sammenhænge.

Anders Eriksen valgte at stoppe i THIRTY YEARS AFTER i januar 2005 efter uoverensstemmelser med sin bror, og blev erstattet af Henning Andersen på bas fra Aars. Henning spillede også med i Jodle Birge's søn Bo Young's band YOUNG, BLACK & SILVER og THIRTY YEARS AFTER flyttede øvningen til Farsø hos Hans Eriksen.
Nu spillede bandet kopinumre og fik derved en del spillejobs rundt omkring bl. a. kan nævnes 60'er festen i Aars Messecenter med Henning Stærk og andre bands fra Aars, der i blandt HUMAN INSIDE, som Ove også var kommet til at spille i.

November 2005 valgte Henning at stoppe i THIRTY YEARS AFTER, fordi han jo var "udlånt" og stadig spillede med YOUNG, BLACK & SILVER og kunne ikke finde tid til at spille i begge bands, da der var en del jobs begge steder.

Henning Andersen blev erstattet af Frank Thorhauge på bas, og han kunne spille på guitar, keyboards, sax og bas. Frank var gammel spilleven med Kurt Jensen og de havde spillet i band sammen, og han passede godt ind i THIRTY YEARS AFTER.

THIRTY YEARS AFTER blev opløst på grund af uoverensstemmelser i bandet efter et job i Aars i februar 2006 og medlemmerne spredtes rundt omkring, hvor Kurt Jensen og Frank Thorhauge startede med at spiller sammen i et band, Hans Eriksen flyttede til Frederikshavn og spiller der og Ove Steen Pedersen har spillet i STRAWBERRIES og THE WILD ONES fra Aars, FLASHBACK og FAKE MISTAKE fra Hobro, men spiller nu med GLADNESS fra Viborg/Møldrup.

Efter ca. 3 års pause er THIRTY YEARS AFTER i juni 2009 blevet gendannet, men det er med en ny besætning og det er kun Ove Steen Pedersen, keyboards + orgel, der er original medlem af bandet. De gamle medlemmer er blevet spurgt, men ingen af dem har kunnet finde tid til THIRTY YEARS AFTER, da de spillede i andre sammenhænge (bands) eller boede for langt væk i dag.
Ove har fået vennen Tommy Henningsen, guitar med i THIRTY YEARS AFTER som fast makker fra FLASHBACK, og det er de 2, der nu er kernen i THIRTY YEARS AFTER anno 2009. Med i bandet er også sangeren og trommeslageren Jan Gravesen og bassisten John Nielsen kommet med som fast medlemmer, så THIRTY YEARS AFTER kan komme ud på landevejene igen og det glæder bandet sig meget til.


FORSÆTTES SENERE, NÅR DER KOMMER MERE OM BANDET...

| Svar

Nyeste kommentarer

15.05 | 07:59

En god trommebutik